Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Publiekstrekkers

De terrassen in de bergwand zijn wereldberoemd. En mogelijk ken je Intihuatana en Intipunku. Maar wie kent Winay Wayna? Of Putucusi?

3. Andescondor

engels: Andean condor latijn: vultur gryphus
Andescondors zie je meestal vliegend in de lucht.
Gustavo Madico

Deze roofvogel heeft de grootste spanwijdte van alle vogels: zo'n 3,2 meter. Ze eten voornamelijk dode dieren, ook al komt het voor dat ze bijvoorbeeld jonge guanaco's pakken. Je ziet ze vaak hoog in de lucht cirkelen, slim gebruik makend van de thermiek. Andescondors eten dood vlees en kunnen dus met recht 'opruimers' worden genoemd. Omdat ze slechts één jong per twee jaar krijgen is het aantal condors door jacht en bestrijdingsmiddelen de laatste decennia sterk gedaald. Inmiddels zijn er talloze maatregelen genomen om hun aantal weer op het oude niveau te krijgen. Hun kop is kaal om geen last van veren te hebben als ze hun kop in een karkas stoppen. Ze worden af en toe langs de Inca Trail gezien, maar ook wel eens boven Machu Picchu.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de meerdaagse Inca Trail. Zie de gebouwen in het voor de Inca's belangrijke maanlicht. En beklim de heilige Huayna Picchu.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.