Manu NP - Amazonejungle in haar pure vorm

Gaan!

Beste tijd:
Mei tot oktober, als de regentijd voorbij is. Maar ook in de droge tijd kun je een fikse bui verwachten. Waardoor het regenwoud het gehele jaar opvallend groen blijft.

Van januari tot mogelijk eind april zijn veel paden door de regen niet toegankelijk. Mogelijk is zelfs het park dan helemaal niet bereikbaar.

Let op!
In dit park leven veel gevaarlijke dieren. Zoals kaaimannen, giftige slangen en schorpioenen. Desondanks gebeuren er weinig ongelukken, omdat de meeste dieren zo slim zijn om direct contact met mensen te mijden.


Desondanks is het handig om op de gids te letten. Waarschijnlijk zie je dan ook meer dieren, aangezien hij gewend is aan de omgeving en veel weet van diergedrag.

Neem goede wandelschoenen mee, de paden kunnen glad en modderig zijn.

Wees voorbereid op (veel) muskieten, dus draag shirts met lange mouwen en neem genoeg insectenwerende middelen mee. Met minimaal 40% DEET.

Hoe kom ik er?
Manu is nog steeds niet echt makkelijk te bereiken. Vanuit de grote stad Cuzco kun je op twee manieren naar Manu: met de auto en met een klein vliegtuigje.


En dan hangt het tevens af van de accommodatie die je hebt geboekt. De rit van Cuzco naar Manu duurt ongeveer 12 uur, waarna je nog minimaal vier uur in een boot verder moet. Met het vliegtuigje is het 35 minuten naar Boca Manu, maar ook hierna is een boottocht van minimaal vier uur noodzakelijk. Het is mogelijk om heen met de auto te gaan en terug met het vliegtuig, zodat je ook het gebied vanuit de lucht kunt zien. Vraag er naar bij je reisorganisatie.

Manu NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Manu NP - Amazonejungle in haar pure vorm

Manu NP - Amazonejungle in haar pure vorm

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de papegaaien klei eten in de jungle. Zoek tapirs in de nacht. Ontmoet de Machiguenga. En proef een geroosterde cavia.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.