Manu NP - Amazonejungle in haar pure vorm

Publiekstrekkers

Toeristen komen hier vooral voor de papegaaien. Zoals grote amazones, geelvleugelara's en zwartoormargrietjes. Maar je kunt veel meer tegen komen.

11. Hoatzin (of stinkvogel)

engels: hoatzin latijn: opisthocomus hoazin
Hoatzins bij Cocha Salvador in Manu.
Iain and Sarah

Dit is een van de meest opmerkelijke vogels ter wereld. Dit is een zeer primitieve vogel met schubben die slecht kan vliegen. Het lijkt een mix van een reptiel en een vogel. Wetenschappers discussiëren al decennialang over dit dier dat eerst al de ‘missing link’ tussen reptiel en vogel werd gezien. Inmiddels denken veel wetenschappers dat het eerder andersom is, omdat jonge vogels een vreemde klauw hebben waarmee ze zich door de bommen kunnen bewegen. Wat de evolutie zou kunnen ontkrachten. De hoatzin is te herkennen aan zijn bruineachtige kop met een kuif, maar vooral aan zijn blauwe schubben rond het oog. Hij wordt in Manu geregeld in de bomen boven het water gezien, de lokale bewoners weten waar de dieren zich meestal bevinden overdag. Ook kun je hem ruiken, vandaar zijn bijnaam.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Manu NP - Amazonejungle in haar pure vorm

Manu NP - Amazonejungle in haar pure vorm

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de papegaaien klei eten in de jungle. Zoek tapirs in de nacht. Ontmoet de Machiguenga. En proef een geroosterde cavia.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.