Canaima NP - Angel Falls in een 'Lost World'

Gaan!

Beste tijd:
Het regenseizoen duurt van half april tot eind november. De rivieren lopen dan vol, zodat ze diep genoeg zijn voor houten 'curiaras' van de Pemón indianen. De kans op regen is dan aanwezig, maar ook dat bijvoorbeeld Angel Falls in de wolken ligt en niet te zien is. Jaarlijks valt hier ongeveer 2,5 meter regen.


Het droge seizoen loopt van december tot april. De kans dat er geen wolken voor Angel Falls zit is vrij groot, maar de watervallen zijn wel veel minder heftig door het weinige water.


Al merk je daar niet al te veel van, aangezien je waarschijnlijk geen vergelijkingsmateriaal hebt van hoe het er uit ziet bij regen.

Let op!
Wie de tafelbergen gaat beklimmen moet rekening houden met veranderende weersomstandigheden. En een dalende temperatuur. Is het in het regenwoud zo'n 25 tot 30 graden, bovenop een tafelberg kan het 0 graden zijn. Wees daar dus op voorbereid.

De zon kan hier stevig branden, ook al loop je soms onder het bladerdak. Smeer je goed in.


Het regenwoud kent veel muskieten, die zowel overdag als 's nachts actief zijn. Ook hier geldt dat een goede voorbereiding veel ellende voorkomt.

Hoe kom ik er?
Canaima is alleen met het vliegtuig te bereiken. Het is wel mogelijk vanuit diverse steden naar dit gebied te reizen, zoals Maiquetía, Ciudad Bolìvar, Puerto Ordaz, maar ook het eiland Isla Margarita. De meeste toeristen komen met een complete tour

Canaima NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Canaima NP - Angel Falls in een 'Lost World'

Canaima NP - Angel Falls in een 'Lost World'

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Voel de kracht van Angel Falls. Ontmoet de lokale inwoners, de Pemón-indianen en zoek de nietsvrezende basejumpers.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.