Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je veel informatie over de problemen in Los Llanos. En die zijn aanzienlijk. Wetenschappers proberen ondertussen dit immense moeras in kaart te brengen.

Hatos

De 'hatos' of boerderijen staan de afgelopen jaren zwaar onder druk. President Hugo Chávez heeft al voor zijn uitverkiezing in 1999 beloofd een groot deel van het land te herverdelen onder de arme bevolking. Waaronder ook diverse boerderijen in Los Llanos, het gebied waar hij zijn jeugd doorbracht. Ondertussen hebben al diverse boerderijen een deel van hun grond moeten verkopen of weggeven. Onder dwang van inbeslagname. Hato Piñero werd in 2004 als eerste geconfisceerd door de overheid. Ook al is het ecotoerisme er nog steeds mogelijk. Sommige van de 'hatos', zoals Hato El Frio, proberen steun van de UNESCO te krijgen door het gebied tot een biosfeerreservaat uit te laten roepen.

Meer info:

Jesus Rivas

Jesus Rivas onderzoekt de door ons gevangen jonge anaconda.
Corno van den Berg

Op de diverse boerderijen in dit gebied wordt biologisch onderzoek gedaan. De bekendste onderzoeker is Jesus Rivas, een Venezuelaan die onderzoek doet naar de groene anaconda. Over deze slang is nog opvallend weinig bekend. Rivas begon als vrijwilliger in een lokale dierentuin en heeft onder meer drie jaar voor National Geographic televisieprogramma's gemaakt. Daarmee heeft hij het dier op de kaart gezet, maar Los Llanos als extreem rijk gebied bekend gemaakt bij veel mensen.

Meer info:

Piranha's

Het idee wat veel mensen hebben dat deze dieren een mens in enkele minuten kaalvreten klopt niet volgens onderzoekers. Verwondingen komen wel voor, maar dan met name bij vissers die de dieren vangen en dan worden gebeten. Het aantal dodelijke aanvallen is minder dan tien. Nieuwe studies vermelden de mogelijkheid dat dammen het leefgebied van de dieren letterlijk indammen, waardoor ze meer mensen aan gaan vallen.

Colombia

Het Los Llanos-deel in Colombia is veel minder bekend dan het deel in Venezuela. Hier raakt de savanne het Andesgebergte. Diverse organisaties proberen dit deel te beschermen door de overheid te overtuigen er een natuurreservaat van te maken. Waarbij bijvoorbeeld de mensen die er wonen er niet onder lijden. En om ecotoerisme op te starten, wat hier nog in de kinderschoenen staat. 

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Vang met je handen meterslange anaconda's. Vis met een stukje kip op bijtgrage piranha's. En hoedt vee op ja paard met de llaneros.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.