Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Gaan!

Beste tijd:
Los Llanos kent feitelijk maar twee seizoenen, die beide extreem zijn.

Droge seizoen
Het droge seizoen is van december tot en met april, waarin de rivieren net voldoende water hebben voor de dieren om te overleven. In deze tijd is het eenvoudig om veel dieren en de vogels te zien. Ze verzamelen zich massaal rond de overgebleven poelen. De temperatuur is dan zo'n 30 tot 35 graden. Dit is het hoogseizoen voor toeristen.

Natte seizoen
De regentijd loopt ruwweg van mei tot en met november. Omdat de savanne groen en weelderig is valt het spotten van dieren niet mee. Maar dit is ook de paringstijd voor veel dieren, wat bijzondere beelden oplevert. En je kunt opvallend dichtbij veel dieren komen.


En dit is ook de woeste tijd, als immense onweersbuien over drijven en rivieren buiten hun oevers treden. Wie het gebied echt wil begrijpen, moet eigenlijk beide seizoenen zien.

Let op!
Muskieten duiken in de avonduren ineens massaal op. Overdag heb je er opvallend weinig last van, maar zodra de zon onder gaat. Alle kamers op de diverse boerderijen als ook de speciale hangmatten hebben muskietennetten.

Hier is opvallend weinig te koop, dus zorg dat je alles bij je hebt (zonnebrand, batterijen, enz).

Hoe kom ik er?
Los Llanos ligt niet op een standaard route. De enige stad die middenin het gebied ligt is San Fernando de Apure, wat ook een vliegveld heeft. En van waaruit ook bussen van en naar bijvoorbeeld Merida en Caracas gaan.


Omdat het gebied niet eenvoudig te bereiken is komen veel mensen hier via een georganiseerde (rond)reis. Of ze boeken direct bij een 'hato' die voor vervoer ter plekke zorgt als je bijvoorbeeld in komt vliegen. De meeste (duurdere) lodges halen hun gasten op van het vliegveld.

Vanuit onder andere Caracas zijn dagelijkse vluchten naar de stadjes San Fernando de Apure, Barinho en Barinas.

Het gebied is ook met de bus te bereiken. Door de enorme afstanden kan het met de bus vanuit bijvoorbeeld Merida wel een rit van acht tot vijftien uur zijn, dat ligt aan de locatie van het hotel of lodge. Als je van Merida (in de Andes) komt ga dan links in de bus zitten, je hebt dan het mooiste uitzicht.

Verder lezen:

Los Llanos op de kaart

Meer over deze droomplek

Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Vang met je handen meterslange anaconda's. Vis met een stukje kip op bijtgrage piranha's. En hoedt vee op ja paard met de llaneros.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.