Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Publiekstrekkers

De lijst met dieren hier is lang. Meterslange anaconda's, speelse Orinocodolfijnen en hapgrage piranha', en tal van andere dieren in en rond het water.

6. Hoatzin (of stinkvogel)

engels: hoatzin latijn: opisthocomus hoazin
De hoatzin is een zeer opvallende vogel, zowel wat kleur als gedrag betreft.
kookr

De hoatzin is een van de meest opmerkelijke vogels ter wereld. Dit is een zeer primitieve vogel met schubben die slecht kan vliegen. Het lijkt een mix van een reptiel en een vogel. Wetenschappers discussiëren al decennialang over dit dier dat eerst als de ‘missing link’ tussen reptiel en vogel werd gezien. Inmiddels denken veel wetenschappers dat het eerder andersom is, omdat jonge vogels een vreemde klauw hebben waarmee ze zich door de bomen kunnen bewegen. Wat de evolutie zou kunnen ontkrachten. De hoatzin is te herkennen aan zijn bruinachtige kop met een kuif, maar vooral aan zijn blauwe schubben rond het oog. Hij wordt In Los Llanos geregeld in de bomen boven het water gezien, de lokale bewoners weten waar de dieren zich meestal bevinden overdag. Ook kun je hem ruiken, vandaar zijn bijnaam.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Los Llanos - Savannemoeras vol cowboys en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Vang met je handen meterslange anaconda's. Vis met een stukje kip op bijtgrage piranha's. En hoedt vee op ja paard met de llaneros.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.