Waarom moet ik hier heen?

Cerro Fitz Roy is een 3.375 meter hoge berg gelegen in Patagonië. Hij is wereldberoemd door zijn verticale granieten vorm. Hij wordt 'rokende berg' genoemd omdat de wolken meestal rond de top van de berg blijven hangen.

Cerro Fitz Roy een haar omgeving is een heerlijk wandelgebied, zowel aan de kant van Argentinië als ook in Chili. Waarbij je geregeld het zicht verliest op de berg, maar dan ineens doemt hij weer op. Dit onderdeel van Los Glaciares is ruig Patagonië, dat mooier is dan je ooit op televisie hebt gezien.

Vanuit El Chaltén kun je talloze wandelingen maken. Onder meer naar diverse gletsjermeren met opvallend lichtblauw water door de vele mineralen in het water. Vraag ter plekke naar de conditie van de paden en check vooraf het weer. Zorg dat er altijd iemand op de hoogte is van je plannen, zodat je bij problemen kunt worden gered.

Voor bergbeklimmers is deze berg het walhalla. Hij is slechts half zo hoog als de groten in de Himalaya, maar veel moeilijker dan de meeste bergen op aarde. Er is meestal maar een expeditie per jaar, waarbij alleen de besten het aandurven. Waarbij geregeld slachtoffers vallen.

Hoe kom ik hier?

Je kunt Cerro Fitz Roy het best bereiken via het bergdorpje El Chaltén, een echte plek voor avonturiers.