Waarom moet ik hier heen?

Het gehele jaar kun je op Valdés luidruchtige, maar ook machtige zeeolifanten zien. Alsook speelse zeeleeuwen. Dit is een van de absolute hoogtepunten van dit wonderlijke schiereiland.

Op het Valdes-schiereiland in Argentinië kun je talloze zeeolifanten en zeeleeuwen zien. Deze dieren leven in grote kolonies langs de kust. Denk aan veertig tot honderd dieren bij elkaar. Soms leven ze zij aan zij, maar ook vaak apart. Dit is één van de mooiste plekken in Patagonië.

Hoe ziet een excursie met zeeolifanten en zeeleeuwen er uit?

De diverse kolonies vind je meestal op privéterrein. Mede daarom kun je vaak alleen met een gids op pad. Met hem of haar loop je naar de diverse kolonies en kun je bijzonder gedrag zien. Zoals tijdens de paartijd als de imposante mannetjes zich laten gelden tegenover andere mannetjes. Met maar een doel; alle vrouwtjes in de kolonie.

Ook leuk is om te zien hoe de jonge dieren met elkaar spelen op het strand. Alles is eigenlijk een heerlijk natuurspektakel. Het beste kun je deze excursie vooraf boeken, al kun je ter plekke ook een tour boeken in de lokale hosteria’s bijvoorbeeld. Vraag er naar.