Waarom moet ik hier heen?

De Australiër Chris Barnes ontving al 2.000 e-mails en 10 huwelijksaanzoeken. Waarom? Hij ruilde het comfort van de stad in voor een leven in de Australische Outback. Daar richtte 'Kangaroo Dundee' een opvangtehuis op.

De Australiër Chris Barnes gooide twintig jaar geleden zijn leven drastisch om. De omslag kwam nadat hij drie weesjes had gered en zich realiseerde dat babykangoeroes niet zomaar terug in het wild kunnen. Ze hebben dag en nacht verzorging nodig.

En Chris Barnes moet hen dus overal mee naartoe nemen, zoals de supermarkt in de buurt. En om de paar uur moeten ze de fles krijgen. Eigenhandig bouwde hij bij Alice Springs een opvangcentrum. Hij heeft inmiddels al meer dan 200 kangoeroeweesjes gered.

Bedtime for Indi our baby kangaroo (joey).

 
De BBC maakte recent een serie programma’s over deze bijzondere man. Waarna zijn mailbox overliep. Gesteund door alle aandacht wil hij nog meer doen om de dieren van zijn continent te helpen.

Zo heeft hij als eerste het Wildlife Hospital van centraal-Australië opgezet. Je bezoek aan het Kangaroo Sanctuary helpt de unieke dieren van Australië te redden. En naast kangoeroes ook andere dieren die alleen op dit continent voor komen.

Kangaroo Sanctuary video

En, je kunt een ‘sunset-tour’ volgen door het opvangcentrum. Wat volgens velen een unieke excursie is. Te midden van alles wat er zoal springt op twee poten, vrolijk rond hupt en liefdevolle aandacht nodig heeft…

Hoe kom ik hier?

Het Kangaroo Sanctuary zit in Alice Springs. Relatief vlakbij Uluru, hét monument van Australië.

Meer informatie: kangaroosanctuary.com

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.