Waarom moet ik hier heen?

Een camperreis door Australië kan op diverse manieren. Je hebt extreem luxe uitvoeringen, maar ook 4x4 auto's met daarop een slaapcabine, zodat je toch offroad kunt.

Australië is immens groot. En de beste manier om dit land te verkennen is per huurauto. En dan overnachten in hotels en/of campings. Niets mis mee. Maar je kunt ook met een camper op pad. Die van alle gemakken is voorzien. Dat is pas ultieme vrijheid, toch?

Meerdere soorten campers

Campervan:

Maar je hebt meer opties. Naast de ‘gewone’ camper heb je ook een woeste 4×4 Toyota Landcruiser die tevens fungeert als camper. Ja, hij is kleiner, maar heeft wel alle voorzieningen. Zoals een tweepersoonsbed, een keukentje en meer.

Een campervan geeft je helemaal de ultieme vrijheid, want je mag offroad. Deze ervaring is erg bijzonder weet ik uit ervaring. Ik zou het zo weer doen. Maar deze zijn wel vaak duurder dan een gewone camper.

Een campervan
Een campervan is een mix van een 4×4 en een camper. Corno van den Berg

Camper

Ook met een ‘gewone’ camper kun jd gaan en staan waar je wilt en daarna kamperen waar je wilt. Want in Australië is wild kamperen niet verboden, al moet je in de nationale parken wel een vergunning hebben. Deze kun je vaak bij de ingang van het park verkrijgen.

Vaak slaap je tussen de wilde dieren als kangoeroes, wallabies (kleine kangoeroes) en talloze andere vreemde wezens.

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Campervakantie