Waarom moet ik hier heen?

Voor de kust van het Australische Middle Island ligt een knalroze meer; Lake Hillier. Wetenschappers weten niet precies waarom het meer zo roze is, maar uniek is het wel. Zeker zo vlak bij de blauwe zee en tussen de groene bomen.

Een roze meer in Australië; dat is Lake Hillier. Een ware kleurexplosie, zo kun je het wel noemen. Vanaf de grond, maar vooral vanuit de lucht. En door social media als Facebook en Instagram is Lake Hillier wereldberoemd geworden. En eerlijk is eerlijk, de foto’s spatten ook wel van je scherm.

Hoe is het ontstaan?

In het meer wordt geregeld onderzoek gedaan. Wetenschappers vermoeden dat diverse bacteriën in het water zorgen voor de roze kleur. Wie hier gaat hiken komt ook andere meren tegen, die ook een andere kleur hebben. En ook in die meren zijn diverse soorten bacteriën de oorzaak.

 

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

 

Relatief klein, maar extreem roze

Lake Hillier is overigens niet zo heel groot; zo’n zeshonderd bij tweehonderd meter. Wie hier rondloopt ziet rond het meer veel zout op de grond liggen.

Lake Hillier Australië

Je mag hier zwemmen…

Het meer is tien keer zo zout als de slechts tientallen meter verderop liggende oceaan. Hou daar rekening mee als je wilt zwemmen in het roze meer. Het mag en is ook niet gevaarlijk, maar een duik nemen is niet zo slim. Je ogen zullen dan gaan branden.

Hoe kom ik hier?

Je vindt Lake Hillier op Middle Island, het grootste van de 105 eilanden in de Recherche Archipelago in het zuidwesten van Australië.

Meer informatie: hillierlake.com