Waarom moet ik hier heen?

Fraser Island is een van de eilanden aan de westkust van Australië. Het is vooral populair door een van de bewoners; de dingo. Die je hier eenvoudig kunt spotten.

De dingo wordt ook vaak wilde hond genoemd. De latijnse naam is ‘canis lupus dingo’; de Engelse naam: Australian wild dog. Dit dier is anders dan alle honden op aarde.

Nog steeds vechten wetenschappers over zijn status; vooralsnog is het geen officiële soort. De meest gangbare theorie over zijn herkomst is dat dit dier ergens tussen 10.000 en 3.000 jaar geleden door de mens is geïntroduceerd in Australië.

Waarschijnlijk gebeurde dit vanuit Azië en mogelijk is het een afstammeling van de Indische wolf. Al zijn er ook wetenschappers die denken dat de dingo afstamt van de oerhond.

De dingo’s op Fraser Island zijn gewend aan mensen. Die soms zo dom zijn om de dieren te voeren. Hou afstand en geef ze altijd de ruimte om weg te lopen.

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Ontmoet een walvis

In de wateren rond Fraser Island kun je ook goed walvissen bekijken. Ook in Australië is walvissen kijken ook erg populair. En je hebt verschillende soorten ontmoetingen. Soms zie je alleen een rug in de verte, soms een mooie staart die langzaam in het water zakt en soms heb je dit….

In de video hieronder zitten een vader en dochter zitten rustig in een bootje bij Fraser Island. Als ze plots visite krijgen. Wat voor angstige, maar ook hele bijzondere momenten zorgt. Kijk maar: