Waarom moet ik dit doen?

De Kangaroo Island Wilderness Trail is een must voor wandelaars en liefhebbers van de natuur. Wie Kangaroo Island optimaal wil beleven moet in ieder geval een deel van dit wandelpad volgen.

De Kangaroo Island Wilderness Trail is een meerdaagse trektocht van maar liefst 61 kilometer door ongerepte natuur op Kangaroo Island. Je wandelt door bossen en langs hoge kliffen. Waarbij je wordt vergezeld door kangoeroes. En tal van andere dieren. Je kunt delen van de wandelroute lopen, maar ook de gehele route.

Ik was verbaasd over de rijkdom aan dieren op dit eiland. Waardoor ik eigenlijk niet wilde stoppen. Ook al was ik ietwat vermoeid. Deze wandeling is perfect om dus te ervaren hoe ruig het zuiden van Australië is.

De wandeling kan het gehele jaar gelopen worden; op eigen initiatief of met een lokale gids. De route beslaat het zuidwesten van het eiland. Onder meer loop je door het beroemde Flinders Chase National Park, Kelly Hill Conservation Park en het Cape Bouguer Wilderness Protection Area.

Wandelroute langs veel bezienswaardigheden:

Wie de wandelroute volgt komt vanzelf attracties als Remarkable Rocks, Admirals Arch, Weirs Cove, Hanson Bay en de Kelly Hill Caves tegen. Maar ook minder bekende plekken, vergezichten, fraaie uitkijkpunten en meer. Genoeg te zien dus. waarbij je het beste voreg in de ochtend op pad kunt gaan. Zodat je veel dieren zult ontmoeten die op pad zijn om voedsel te zoeken.

Langs de route liggen 4 kampeerplekken waar je kunt overnachten. Om vervuiling te voorkomen, is er wel een limiet gesteld aan het aantal wandelaars dat wordt toegelaten. Reserveren (online) is dus nodig om teleurstelling te voorkomen.

Beste tijd voor de Kangaroo Island Wilderness Trail

De wandeling kan het gehele jaar gelopen worden; op eigen initiatief of met een lokale gids. Vraag ter plekke naar de omstandigheden en de weersverwachting. Zodat je optimaal kunt genieten tijdens jouw reis.

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meer informatie: www.kangarooislandwildernesstrail.sa.gov.au

Wandelen