Waarom moet ik hier heen?

De Karakoram Highway loopt tussen Pakistan en China en is onderdeel van de wereldberoemde Zijderoute. Het is de bekendste weg in de Himalaya en ideaal voor avonturiers. Je kunt delen van de route doen, maar ook het gehele deel.

Lokale naam: China-Pakistan Friendship Highway, Engelse naam: Karakoram Highway

De Karakoram Highway is ruim 1.200 km lang en je rijdt hier geregeld boven de 4.000 meter. Het is een ultieme manier om de Himalaya in al zijn grandeur te zien. En ideaal voor stops, waarbij je kunt gaan hiken of bergbeklimmen bijvoorbeeld.

Let onderweg op de fraai uitgeruste vrachtwagens met veel kleuren en talloze (religieuze) boodschappen. Maar, hier geldt het rechts van de sterkste, of eigenlijk het recht van de grootste. Vrachtwagens nemen hier brutaal voorrang, hou daar rekening mee.

Trucks op de Karakoram Highway.
Trucks op de Karakoram Highway. katorisi

Deze ultieme snelweg verbindt de Chinese autonome regio Sinkiang met Pakistan via het Karakoram-gebergte. Door dit gebergte loopt de beroemde weg over de Khunjerabpas op een hoogte van 4.693 meter.

Corno’s reistips:

Dit is een zeer avontuurlijke reis, al doe je maar een klein stuk van de route. Er worden meer en meer avontuurlijke reizen naar dit deel van de wereld georganiseerd.

Onderweg kom je diverse gletsjers tegen, net als veel watervallen, kleine dorpjes en mensen die hier in de wildernis proberen te overleven met hun dieren.

De Karakoram Highway (vaak afgekort als KKH) volgt een van de vele paden van de oude Zijderoute.

Autoroutes