Waarom moet ik hier heen?

In het Belgische Bokrijk vind je een uniek fietspad. Een 212 meter lang fietspad neemt je mee onder het waterniveau. Oftewel, je fietst dwars door de vijvers van De Wijers in Domein Bokrijk.

Fietsen door het water in Bokrijk in België. Je moet de foto’s zien om het goed te begrijpen. En dan zie je hoe bijzonder dit fietspad is. Bij het dorp Bokrijk liggen diverse vijvers. Die de naam De Wijers hebben. Waar je altijd omheen kon fietsen. Een heerlijke fietstocht door de natuur. Niets mis mee, toch?

Fietsen door vijver in Bokrijk België

Fietsen door een vijver

Maar dat kan ook anders zo blijkt. Na jarenlang plannen maken is hier recent een uniek fietspad geopend. Al hadden veel Belgen in de regio wel wat bedenkingen toen ze de plannen zagen. Maar inmiddels is iedereen trots op het architectonisch wonder, dat op social media de gehele wereld over gaat.

Fietsen door water in Limburg België

Dus kun je nu letterlijk door een vijver fietsen. Je zit ineens op ooghoogte met de waterspiegel. En de waterplanten. En je kunt eenvoudig met je hand door het water tijdens het fietsen. Het is grappig om te zien en om te doen. En ja, de foto’s doen het goed op Facebook en Instagram.

Hoe kom ik hier?

Je vindt het unieke fietspad bij knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk in Bokrijk. Let wel, het is erg populair bij mooi weer. Met name in de weekenden. Dit kun je voorkomen door extra vroeg te gaan. Dan hoor je de vogels fluiten en is de excursie extra bijzonder.

Meer informatie: toerismelimburg.be/fietsendoorhetwater

Corno’s reistips:

België is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. En op een steenworp afstand. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar België te regelen.

Fietsen