Waarom moet ik hier heen?

Het Hallerbos is wereldberoemd door de jaarlijkse bloei van wilde hyacinten (ook wel boshyacint genoemd). En je moet het zien om het te geloven. De bodem kleurt blauw en het levert heerlijke foto's op.

Engelse naam: Halle Forest

Het Hallerbos bij Halle in België gaat jaarlijks de wereld over via social media. De bloei van de bloemen is een lust voor het oog. De bodem van het bos kleurt dan blauw.

Dit bos is slechts 552 ha groot en ligt ten zuidoosten van het plaatsje Halle. Het gebied is zeer toegankelijk dankzij de vele paadjes; er zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

Welke bloemen groeien in het Hallerbos?

In het bos groeien diverse bloemen, maar de kleurenpracht komt van wilde hyacinten. Deze wordt ook wel boshyacint genoemd.

De plek is zeer fotogeniek, met name als de voorjaarszon door breekt. Foto’s die half (of zelfs helemaal) tegen de zon zijn ingenomen doen het erg goed op Facebook en Instagram. Probeer het zelf.

Het Hallerbos is bloei.
Het Hallerbos in bloei. Kenny de Boeck

Beste tijd om de bloemenzee in Hallerbos te zien:

De beste tijd om het Hallerbos te bezoeken is eind april/begin mei wanneer het bos in een blauwe bloemenzee verandert. Probeer wel het weekend te vermijden (of ga heel vroeg in de ochtend), want het kan hier druk worden met wandelaars en fotografen.

Bloemen