Waarom moet ik hier heen?

Verpleegsterhaaien van bijna twee meter en vervaarlijk uitziende pijlstaartroggen. En jij kunt er mee snorkelen (al is het meer zwemmen). De dieren worden gevoerd en komen zodoende naar de boot. De dieren komen opvallend dicht voorbij zwemmen. Soms raken ze je aan, met name de huid van de haaien is net schuurpapier.

De excursie is op talloze plekken (zoals hotels) te boeken. Een van de beste uitvalsplekken is Caye Caulker. Vergeet je onderwatercamera niet.

verpleegsterhaaien, pijlstaartroggen
Chaos: verpleegsterhaaien, pijlstaartroggen en vissen. Corno van den Berg

Let op!

Deze excursie is niet gevaarlijk; er zijn nog geen ongelukken gebeurd. Maar pijlstaartroggen hebben gif in hun staart waarmee ze kunnen steken. En als je dan wordt geraakt kan dit dodelijk zijn. Hou de dieren in de gaten, bijvoorbeeld als je het water inspringt.

haaien belize
Veel andere vissen komen ook kijken. Corno van den Berg

Hoogtepunten van Belize

Een uniek koraalrif met talloze wilde dieren. Terwijl het binnenland relatief onbekend is. Welkom in het enige Engelstalige land in Midden-Amerika; Belize.

Reisverhaal
Hoogtepunten Belize

Belize hoor je weinig over. Het land is duidelijk anders dan alle andere landen in Midden-Amerika. Met heerlijk regenwoud, een immens koraalrif, de Maya's en lekker eten.

DuikenSnorkelen