Waarom moet ik hier heen?

Een cruise op de beroemde Amazonerivier is de manier om deze immense watermassa te ontdekken. Deze meerdaagse boottochten beginnen meestal in Iquitos (Peru) of Manaus (Brazilië), om daarna de rivier af te dalen.

Je hebt talloze keuzes voor je tocht. De meest populaire tocht begint in Peru; bij Iquitos. Je kunt bijvoorbeeld helemaal naar Manaus (Brazilië) varen, of zelfs helemaal tot de monding van de Amazone.

Vanuit Brazilië beginnen de cruises in Manaus, vanwaar de boten in de richting van de Atlantische Oceaan gaan. Ook hier geldt dat je allerlei verschillende soorten boten hebt. En dus ook in verschillende prijsklassen. Sommigen zijn relatief goedkoop, anderen duur, maar met meer comfort.

Welke trip je ook maakt, zorg wel dat je minimaal een overnachting op een boot hebt. De sfeer en alle geluiden eromheen maken de Amazone extra bijzonder.

Onderweg kom je opvallend veel wilde dieren tegen, zoals apen en waarschijnlijk ook wel luiaarden en misschien otters die spelen in het water.

Ook passeer je talloze dorpjes die hier als ader fungeren voor de mensen die in de omgeving wonen. Bij sommigen leg je aan zodat je het dagelijkse leven op kunt snuiven. Een cruise over de Amazone is een machtige reis.

Cruise