Waarom moet ik hier heen?

Sinds 2014 kent Jasper National Park de Glacier Skywalk. De 35 meter lange glazen boardwalk hangt boven de Sunwapta Vallei. Je kijkt het diepe gletsjerdal in, zoals normaal gesproken alleen de arenden doen.

De Glacier Skywalk is een groot glazen platform in Jasper National Park. Het biedt een bijzondere blik op de bergen, de gletsjer en alles er om heen. Je moet niet al te bang zijn, want de Glacier Skywalk geeft je het gevoel dat je er elk moment doorheen kunt zakken. Daarom gaat ook niet iedereen er op, let maar op.

Hoe kom ik hier?

De attractie is te bereiken via Highway 93 tussen Lake Louise en het stadje Jasper. De prijs is stevig, waardoor je je moet afvragen of het de moeite waard is. Want in dit deel van Canada zie je om elke bocht ene heerlijk landschap.

Beste tijd:

De beste tijd om te gaan is in de namiddag als het licht zacht is. En dan vermijd je ook de grote groepen, waardoor je beleving een stuk minder is. En de kans op wilde dieren zoals berggeiten en herten is er ook.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meer informatie: www.brewster.ca

Skywalk