Waarom moet ik hier heen?

De tocht naar de drie granieten pieken van Torres del Paine wordt beschouwd als het hoogtepunt van het park. Het laat goed de diversiteit van het park zien, alsook de schoonheid.

Je wandelt door diepe dalen en uitgestrekte bossen, let op de bomen die door de harde scheef zijn gaan groeien. Kijk vaak om je heen, net zolang totdat je uiteindelijk zicht hebt op de iconen van het park.

De tocht is niet eenvoudig, maar ook niet echt zwaar. Het laatste gedeelte moet je klimmen over rotsblokken. Het meest gebruikte vertrekpunt is Hosteria Las Torres.

Je kunt hem in een dag doen ,maar dan moet je wel slapen in het park. Dit kan bij de diverse lodges. Anders kan het krap worden.

Deze tocht kan in één dag gedaan worden. Check vooraf wel het weer. Bij mist is de kans aanwezig dat je niets ziet. Je kunt ook ’s nachts op pad en dan de zonsopgang bij Tres Torres meemaken.

Meer informatie: www.conaf.cl/parque-nacional-torres-del-paine

Corno’s reistips:

Als je naar en door Chili wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.