Waarom moet ik hier heen?

In de Caño Cristales is jaarlijks een uniek fenomeen te zien. Dit is eigenlijk een 'normale' rivier, maar hij heeft de bijnaam 'rivier met vijf kleuren’.

De Caño Cristales-rivier in Colombia is uniek. Elk jaar is iets unieks te zien. Een groot deel van de rivier verandert dan in een levend schilderij. De bodem van de rivier verandert in diverse kleuren, waardoor dit bijna onaards lijkt.

Caño Cristales-rivier in Colombia
Het wonderlijke Caño Cristales-rivier in Colombia.

Wanneer kan ik dit zien?

Gedurende juli, augustus en september, dus precies tussen het natte en droge seizoen, verandert hij in een levende regenboog. De reden van de kleurexplosie is een waterplant: de ‘Macarenia Clavijera’ die alleen hier voorkomt.

In de winter is er te weinig zon en stroomt het water te snel, maar als de zomer aanbreekt kan hij gaan bloeien. In alle kleuren: voornamelijk rood, maar ook wit, zwart en geel. En alles er tussen in.

Bekijk de video om de kleurenpracht te zien:

Cano Cristales-rivier

Hoe kom ik bij de Caño Cristales-rivier?

Je vindt de rivier in het afgelegen Sierra de la Macarena National Park in Colombia. Het is maar een bepaald deel van het jaar te zien. Plan je reis dus goed, zodat je dit kleurenspektakel mee kunt maken.

AlgenRivierenSeizoensgebonden