Waarom moet ik hier heen?

Costa Rica heeft een luiaardopvangcentrum, een van de weinigen in de wereld. De diverse soorten luiaards leven in de boomtoppen van de jungle van Midden- en Zuid-Amerika. Het opvangcentrum redt de guitig uitziende dieren, verzorgt ze en doet onderzoek.

Een opvangcentrum voor luiaards in Costa Rica. In het Sloth Sanctuary worden gewonde dieren alsook weesdieren opgevangen. Een luiaard is lief, dat is het eerste dat opvalt als je ze ziet. En door Sid in de animatiefilms van Ice Age ook erg bekend. Maar de dieren zijn erg traag en worden onder meer bedreigd door het verkeer en het verdwijnen van hun leefgebied.

Rondleiding

Je kunt een rondleiding van de verzorgers krijgen, en zo de dieren zien. Alsook alles over ze te weten komen. Onder meer over de diverse soorten luiaards die in Costa Rica leven. Waarbij met name de bedreigingen een aandachtspunt zijn. Veel dieren komen in de problemen door de aanleg van wegen en het verdwijnen van hun leefgebied. Waardoor meer en meer luiaards naar het opvangcentrum worden gebracht.

Bootje varen

Maar ook in een bootje door hun leefgebied varen. En zo alles leren over hun leven en hun problemen. De dieren die weer worden uitgezet in het wild krijg je niet te zien, maar dat is bewust zodat ze niet aan mensen wennen.

En, je kunt hier een luiaard adopteren. Adopt a sloth is erg populair en je doet iets goeds voor deze dieren.

Meer informatie: www.slothsanctuary.com

Corno’s reistips:

Costa Rica is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt je reis ook goed combineren met Nicaragua en/of Panama. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.