Waarom moet ik hier heen?

De vulkaan ligt in het beschermde Parque Nacional Volcán Arenal, een tropisch regenwoud met watervallen en vele diersoorten.

Lokale naam: El Parque nacional Volcán Arenal, Engelse naam: Arenal Volcano National Park

In het park ligt de kegelvormige, actieve vulkaan van 1.657 meter, met overal afgekoelde lavastromen. El Arenal kun je op verschillende manier beleven. Wandelen is hier een goede optie om zo de vulkaan te zien.

Je kunt ook de vulkaan beklimmen en dan de immense krater in kijken, waar dampen uit de aardbodem komen. Het regenwoud dat rondom deze beroemde vulkaan ligt is perfect om zelf te verkennen, er zijn diverse wandelpaden. Waarbij je een goede kans hebt om brulapen, neusberen en andere dieren tegen komen.

De vulkaan is met name in de avond ook de moeite waard. In de avonduren zijn er geregeld hete, rode lavastromen en rondvliegende brokstukken te zien. Dit is ook goed vanuit de nabijgelegen dorp La Fortuna te zien.

Meer informatie: www.arenal.net

Corno’s reistips:

Costa Rica is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt je reis ook goed combineren met Nicaragua en/of Panama. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

VulkanenWandelen