Waarom moet ik dit doen?

In de Viñales-vallei vind je veel tabaksplantages. Een goede manier om het gebied te verkennen is per paard. Tijdens de paardrijtocht maak je onder meer een stop bij een tabaksboer waar je kunt kijken hoe het maken van een sigaar in zijn werking gaat.

Zittend op een paard is de ideale manier om de beroemde Vallei van Viñales te leren kennen. Met name in de vroege ochtend of late namiddag is het licht in de vallei zacht en geeft het een mystieke sfeer.

Een cowboy voor enkele mogotes in Viñales.
Een cowboy voor enkele mogotes in Viñales. Corno van den Berg

Je kunt hier enkele uren rond stappen op een paard, maar ook dagen. Waarbij je bijvoorbeeld ook tabaksplantages kunt bezoeken. Diverse hotels in het gebied bieden paardrijtochten met een gids aan. Vraag er naar.

Corno’s reistips:

Als je naar Cuba gaat, is het aan te raden om meerdere delen van het eiland te bezoeken. Je kunt dit zelf (ter plekke) regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Ik ben reeds twee keer in Cuba geweest. Lees hier mijn laatste reisverhaal:

Cuba; De mooiste rondreis

Ga je naar Cuba? ,,Ja, ga maar snel. Voordat alles weg is." Van diverse kanten hoorde ik het. Ik maak een rondreis van twee weken.

Reisverhaal
Rondreis Cuba

Door de recente afspraken met 'aartsvijand' Amerika zal Cuba gaan veranderen. Of is het eigenlijk al aan het veranderen. Tijdens mijn rondreis maak ik letterlijk een reis terug in de tijd. De grote vraag is; hoe lang nog?