Waarom moet ik hier heen?

Groenland is meer dan ijs. Ook al bestaat het grotendeels uit een kilometers dikke ijskap, het eiland biedt 100% avontuur. Met wonderlijke landschappen en unieke dieren.

Lokale naam: Kalaallit Nunaat, Engelse naam: Greenland

Groenland is ongekend rauw, ongenaakbaar en indrukwekkend. Een rondreis over het eiland is avontuur met een hoofdletter. Wie van een avontuurlijke reizen houdt, moet dit immense eiland eens bezoeken. Het hoort officieel bij Denemarken, maar heeft een status aparte.

Slechts een deel ijsvrij

Alleen een deel van de kuststrook is in de zomermaanden ijsvrij. In dit deel van het immense eiland wonen nog geen 60.000 mensen. Deze dorpen zijn opvallend kleurrijk. Wat wonderlijke beelden oplevert; zoals felblauwe ijsbergen die langs groene en rode huizen drijven.

Beste video schoonheid van Groenland

Het zuiden van het eiland is ideaal voor wandelaars. Vanuit de diverse dorpjes kun je talloze excursies maken. Denk aan wandelingen langs de kust, sledehondentochten, boottochten en helikoptervluchten.

Dit is het land van bijzondere dieren als ijsbeer, rendier en muskusos. Maar ook talloze walvissen en dolfijnen, waaronder ook de orka. Alsook andere zeedieren als zeehonden.

Meer informatie: visitgreenland.com