Waarom moet ik hier heen?

Adrenaline, snelheid en G-krachten. Het zijn de kenmerken van een achtbaan (of rollercoaster). Maar in Duisburg heb je een unieke achtbaan; eentje om in te wandelen. Een wonderlijke ervaring.

Wandelen in de Tiger & Turtle achtbaan bij Duisburg. Ja, het klinkt wat raar. Hij wordt ook wel ‘Magic Mountain’ genoemd omdat het concept heel anders is dan de achtbanen die je kent. Eerst moet je heuvel op klimmen, wat al een pittige klim is. Daarna kun je je vergapen aan het bouwwerk en er ins gaan wandelen.

Een achtbaan in Duisburg in Duitsland, maar dan wel heel anders. De Duitsers hebben deze achtbaan opmerkelijk genoeg ‘Tiger & Turtle’ genoemd. Want je kunt hier alleen maar langzaam lopen in iets dat bekend staat om zijn snelheid.

De wandel achtbaan in Duisburg.
De wandel achtbaan in Duisburg.

De bedenker is Ulrich Genth. Hij wilde een totaal ander concept neer zetten wat erg goed is gelukt. Vanaf dag één is de attractie erg populair. ,,De bezoeker moet dit kunstwerk stap voor stap bekijken, zoals een schildpad dat zou doen,” legt Genth uit.

Wandelen op de achtbaan in Duisburg.
Wandelen op de achtbaan in Duisburg.

Hoe kom ik hier?

Dit sterk staaltje bouwkunst ligt net over de grens bij Venlo in de buurt van Duisburg. Let op; het kan hier best druk worden in het weekend. En vooral in de schoolvakanties. Zorg dus dat je die vermijdt. Ga bij voorkeur op een werkdag zoals maandag of dinsdag.

Meer informatie: tigerandturtle.duisburg.de

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.