Waarom moet ik hier heen?

Sächsische Schweiz Nationaal Park is een juweel bij onze oosterburen. Dit middelgebergte leent zich goed om te wandelen door de bossen en langs de rivieren. Ook zijn er enkele bijzondere bezienswaardigheden.

Het Sächsische Schweiz National Park is een natuurgebied in het uiterste zuiden vanDuitsland. Het is vooral populair bij wandelaars en klimmers. Maar dan wel bij de Duitsers, maar veel minder bij de Nederlanders. Al neemt de interesse de afgelopen jaren toe.

De ruigheid van Sächsische Schweiz National Park

Dit is een ruig gebied vol bossen en wonderlijke rotspartijen van zandsteen. Het park is pas sinds 1990 een nationaal park en is ongeveer 9.350 ha groot. Het ligt ten oosten van Dresden en loopt tot aan de Tsjechische grens.

Het natuurpark ligt tegen het Boheems Zwitserland Nationaal Park in Tsjechië aan. Waarbij je zelfs de grens over kunt lopen. Om zo van beide natuurgebieden te genieten.

Corno’s reistips:

Het park kun je vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Hieronder een aantal handige tips om je trip te regelen.