Waarom moet ik hier heen?

Elk eiland van de Galapagos is anders en je moet eigenlijk een rondreis langs de diverse eilanden maken. Dit kan het beste per schip, waarbij je ook slaapt op de boot. Je hebt ze in allerlei maten, alsook in diverse prijsklasses.

Cruise of hotel?

De Galapagos-eilanden kun je feitelijk op 2 manieren ‘doen’. Wat je kiest hangt af van het budget, je aantal dagen op de eilanden alsook wat je het meest prettig vindt. En of je snel zeeziek wordt natuurlijk.

De beroemde Galapagos Cruise

Je maakt een rondvaart van meerder dagen met een schip, waarbij je eet en slaapt op het schip. Dit zijn meestal tochten van 7 nachten of langer. Je vaart meestal een rondje langs diverse eilanden, waarbij er talloze routes bestaan. Je overnacht meestal in rustige baaitjes, waar je goed kunt zwemmen alsook snorkelen.

Vaak vaar je vroeg (tijdens het ontbijt) op de dagnaar de volgende locatie, waar je aan land gaat om het eiland te verkennen. Of gaat snorkelen met zeeleeuwen, pinguïns en zeeleguanen.

Videoverslag van een cruise:

Cruise Galapagos

Excursies vanuit je hotel

De andere keuze is het maken van allerlei uitstapjes vanuit een hotel op een van de eilanden. Waarbij je wordt opgehaald bij het hotel en dan meestal met een kleine boot vaart naar een nabijgelegen eiland of eilandje. Ook hier ga je aan land of het water in (of beiden natuurlijk).

Na een aantal uur ga je terug naar je hotel en kun je relaxen. Maar bijvoorbeeld ook nog wandelen rond je hotel, waarbij je ook nog genoeg dieren zult spotten. Je kunt ook vaak met een fiets op pad. Veel toeristen doen tijdens hun reis meerdere hotels op meerdere eilanden aan. Waardoor ze meer van de diversiteit kunnen zien.

Mijn advies

Een boot heeft meerdere voordelen; je kunt veel meer locaties aandoen in korte tijd, ziet de zonsopgang en -ondergang op zee en komt op plekken waar anderen niet kunnen komen. En, je bent meestal ver weg van andere toeristen.

Het nadeel is dat je er meestal niet makkelijk zelf op uit kan, wat vanuit een hotel wel kan. Een mix van beide is het beste. Bijvoorbeeld bij aankomst kun je een paar dagen in een hotel gaan zitten. Zodat je een aantal excursies kunt doen. Daarna met het schip er op uit, zodat je ook meer afgelegen plekken aan kunt doen.

Corno’s reistips:

Je reis naar de Galapagos-eilanden kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Cruise