Waarom moet ik hier heen?

Een voormalig werkkamp dat tegenwoordig een waterspeeltuin is. Zo kun je Rummu wel omschrijven. In de zomer is het een ideale plek om te zwemmen. En om te duiken. In de winter kun je er schaatsen...

Wie de beelden ziet zal verbaasd zijn. Maak kennis met Rummu, een oude KGB-gevangenis in Estland. Deze gevangenis werd in 1940 gebouwd door de voormalige Sovjet-Unie net buiten het plaatsje Rummu in het noorden van Estland. Na de onafhankelijkheid van het land in 1990 werd de plek compleet verlaten.

Zomer:

Sindsdien is het waterpeil in de regio sterk gestegen. Mede hierdoor staat de voormalige gevangenis voor een groot deel onder water. Waardoor dit is uitgegroeid tot een populaire strandbestemming onder de lokale bevolking. En gaan duikers het opvallend heldere water in om de overblijfselen van de gevangenis te bekijken.

Winter:

In de winter kun je hier schaatsen, wat een ultieme belevenis is. Zo kun je de overblijfselen van de gevangenis duidelijk zien onderwater. Kijk maar:

Hoe kom ik er?

Rummu ligt in het noorden van Estland. Het meer ligt net buiten het dorp. Je ziet de voormalige gevangenis al snel boven het water uitsteken.

DuikenSchaatsen