Waarom moet ik hier heen?

De rijstterrassen van Banaue zijn al ruim 2000 jaar oud en met de hand aangelegd door de lokale bewoners; de Ifugao. De rijstterrassen bevinden zich op ongeveer 1.700 meter boven zeeniveau en beslaan een oppervlakte van bijna 6.400 km².

Lokale naam: Hagdan-hagdang Palayan ng Banawe, Engelse naam: Banaue Rice Terraces

In het algemeen worden de rijstterrassen van Banaue beschouwd als het 8e wereldwonder. In 1995 werden ze door UNESCO nog op de lijst van bedreigd werelderfgoed geplaatst. Inmiddels zijn er diverse voorzorgsmaatregelen genomen waardoor een verdere teloorgang niet meer aan de orde is.

De eerste rijstterrassen van Banaue zijn ruim 2000 jaar geleden handmatig aangelegd door de Ifugao. Door hun bouwwijze zijn ze een waar ingenieus meesterwerk te noemen.

De terrassen volgen de natuurlijke vorm van het landschap en lijken daardoor haast op te gaan in hun omgeving. De terrassen zijn tegen een steile helling gebouwd en daaraan danken ze hun naam ‘Trappen naar de Hemel’.

Banaue op de Filipijnen
De rijstvelden van Banaue. Cabajar

Al snel zul je merken dat de rijstterrassen zijn voorzien van een irrigatiesysteem. Water uit de verderop gelegen bossen wordt hier naar toe gebracht. Het water stroomt langzaam naar beneden en zorgt ervoor dat de rijstplanten precies genoeg water hebben.

De rijstterrassen van Banaue kun je op diverse manieren bezoeken. Een van de beste is te voet, waarbij je dwaalt door de heuvels. Hou wel rekening met wat klim- en klauterwerk, maar dat maakt het juist extra bijzonder.

Beste tijd voor Banaue:

Als je wilt genieten van de rijstterrassen in hun groene glorie dan zijn de maanden juni en juli de beste reistijd.

Meer informatie: http://whc.unesco.org/en/list/722

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar de Filipijnen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

RijstveldenWandelen