Waarom moet ik hier heen?

Met huskies door de sneeuw. Jij aan het stuur (en de rem) van de slee, terwijl de dieren los gaan. De wind in je gezicht; mooi licht aan de horizon. Fins Lapland is een van de beste bestemmingen voor een sledehondentocht. De manier om de spectaculaire witte winterlandschappen het best te beleven.

Dit is de droom van veel dierenliefhebbers. En terecht, het is een belevenis die je nog lang zal heugen. Zeker in een landschap als dat van Fins Lapland.

Eén van de sledehonden kijkt verwachtingsvol naar me.
Eén van de sledehonden kijkt verwachtingsvol naar me. Corno van den Berg

Denk vooraf goed na hoelang je op pad wilt. Het kan enkele uren, maar ook enkele dagen. Ik raad meerdere dagen aan, ook al is het geen goedkope excursie. Maar een langere trip is zeker de moeite waard.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Finland, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Een tocht met sledehonden.
Een tocht met sledehonden. Scott

Wie een overnachting in zijn tocht doet, mag de dieren ook voeren en ze klaar maken voor de nacht in de open lucht. Dat maakt het extra bijzonder.

Video sledehonden Lapland

Jijzelf slaapt dan in een verwarmde hut. De volgende ochtend staan ze je kwispelend op je te wachten en springen ze van blijdschap om weer op pad te gaan.

Met sledehonden op weg.
Met de sledehonden op pad. Corno van den Berg

Je kunt deze excursie vooraf regelen, maar ook ter plekke. Je krijgt goede kleding tegen de kou, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.