Waarom moet ik dit doen?

Een safari op een sneeuwscooter. Dat is zelf sturen, om je heen kijken en vooral genieten. Je gaat met een gids op pad en leert al snel dit lompe voertuig onder controle te krijgen. Een unieke ervaring in een uniek landschap.

Het is het vervoermiddel in de winter. En je moet een keer voelen hoe het is om zo’n zware machine te besturen. En ook bochtjes maken, wat nog niet eens makkelijk is.

Een sneeuwscootertocht in Fins Lapland.
Een sneeuwscootertocht in Fins Lapland. Corno van den Berg

Het beste kun je een eigen spoor maken, door dat van je voorganger kun je soms gaan slingeren. Let op bij bochten, dan moet je je wel stevig sturen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een tocht van Finland naar Rusland te maken, waar de tijd heeft stilgestaan en je oog in oog kunt staan met elanden en andere wilde dieren. Daarnaast kun je (met een beetje geluk) sporen volgen van wolven.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Finland, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Het is op diverse plaatsen mogelijk een tocht maken, zoals in Salla en Rovaniemi. Deze kan een uur duren, drie uur, een dag of meerdere dagen.

Naar mijn mening moet je op zijn minst een dagtocht maken. Dan pas ontdek je echte wildernis en krijg je dit snelheidsmonster onder de knie. Zodat je optimaal kunt genieten. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden.