Waarom moet ik hier heen?

Alpe d’Huez is een beroemd bergdorp in de Franse Alpen. Het ligt op 1.860 meter hoogte dat wereldberoemd is door de Tour de France. Al is het ook populair als wintersportgebied. De weg naar boven bestaat uit 21 haarspeldbochten.

De Alpe d’Huez is al jaren de meest populaire plek van de Tour de France bij Nederlanders. Mede hierom is het sinds 2006 het decor voor Alpe d’HuZes, een door Nederlanders georganiseerd evenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Hierbij wordt de berg meerdere malen door duizenden deelnemers beklommen.

Corno’s reistips:

Frankrijk; prima te bereizen met de auto, de trein of met het vliegtuig. Een mix van leuke stedentrips, strandvakanties of vertoeven in het binnenland. Hieronder een aantal handige tips om je vakantie in Frankrijk te organiseren.

Lees hoe ik de klim per fiets naar de Alpe d’Huez deed:

Kun je als toerist Alpe d'Huez op de fiets beklimmen?

Hoe moeilijk is het om de beroemde Alpe d'Huez te beklimmen op een fiets? Ik bewonder de getrainde wielrenners die de berg maar liefst zes keer beklimmen voor het goede doel tijdes Alpe d'Huezes. Dan moet het mij één keer toch ook wel lukken? Zelfs in de sneeuw?

Reisverhaal
Beklimming-alpe-d-huez op de fiets

Het zijn van die vragen. Kan ik  de beroemde Alpe d'Huez beklimmen op een fiets? Als ongetrainde fietser. Ik bewonder de wielrenners die de berg maar liefst zes keer beklimmen voor het goede doel tijdes Alpe d'Huezes. Maar kan ik het ook? Als het...