Waarom moet ik dit doen?

De beste manier om lokale winkels met specialiteiten te ontdekken is met een lokale gids. In Parijs heb je diverse Food Tours langs kaas, chocolade, ijs en nog veel meer.

Parijs telt duizenden winkels. Voor kleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. Waaronder opvallend veel voor de inwendige mens. Van bekende ketens, maar vooral van lokale uitbaters. Waaronder de lekkerste chocolade van Frankrijk, de enige slagroomwinkel ter wereld, beroemde kazen, een wijnproeverij en nog veel meer.

Chocola proeven in Parijs. Corno van den Berg

Corno’s reistips:

Parijs is een perfecte stad voor een stedentrip of om een paar dagen te vertoeven op doorreis.

De lente is beroemd in Parijs, wanneer het zonnig en niet te warm is. En minder toeristisch dan de zomer. Maar ook het najaar is een goede tijd qua temperatuur en toeristen. In de zomer is het erg druk en relatief duur. Hou dan ook rekening met lange wachttijden voor de belangrijkste attracties.

Een winkel in kaas-specialiteiten in Parijs.
Een winkel in kaas-specialiteiten in Parijs. Corno van den Berg

Een Food Tour wordt het genoemd. Of een Culinary Tour. Wij kennen het vooral als een Culinaire Proeverij. Ik doe er een in het Latin Quarter, een wijk in het 5e en 6e arrondissement van Parijs. Met een lokale gids die precies weet waar hij moet zijn.

De enige slagroomwinkel ter wereld.
De enige slagroomwinkel ter wereld. Corno van den Berg

Enkele van de bezochte winkels zijn: Chocolatier Jean-Paul Hévin, kaaswinkel Marie-Anne Cantin, patéshop Lastre Sans Apostrophe en de slagroomwinkel Maison de la Chantilly. En nog veel meer. Overal mag je proeven en vooral leren over de producten en de bevlogen mensen erachter.

Een wijnproeverij in Parijs.
De Food Tour wordt afgesloten met een wijnproeverij in Parijs. Corno van den Berg