Waarom moet ik hier heen?

Dit wereldberoemde gletsjermeer is bijna twintig vierkante kilometer groot. En op zijn diepste punt ongeveer 248 meter diep. Er drijven honderden spectaculaire ijsschotsen in het blauwgroene water. Een wonderlijk landschap.

Gletsjermeer Jökulsárlón is een absolute must. Zeker bij mooi weer, als de zon de tientallen ijsschotsen een extra dimensie geeft. Maar ook bij grijs of mistig weer is dit een magische plek. Je kunt langs de kant rond lopen, een van de heuvels beklimmen en talloze foto’s maken. Maar je kunt ook een andere excursie nemen.

Er zijn diverse boottochten. Zoals eentje met een zodiac, maar er ook een excursie met een amfibievoertuig. Beide boottochten over het meer bieden ongekende fotomogelijkheden. En je ziet de schoonheid van Moeder Natuur in optima forma. De kapitein laat je het ijs proeven, hij haalt daarvoor en extreem helder stuk uit en ijsberg.

De ijsschotsen hebben verschillende kleuren. Ze kleuren soms erg donker, terwijl andere schotsen als een diamant wit glinsteren. Ook kunnen ze wit, ijsblauw of zelfs groen kleuren. Zorg dat je hier de tijd hebt, om ook even langs de waterkant te lopen en het kruiende ijs te horen als de golven het rangschikken.

Meer informatie: icelagoon.is

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.