Waarom moet ik hier heen?

Ze noemen het 'de 5 miljoenen sterren hotel'. The Buubble is een concept in IJsland, waarbij je kunt slapen in glazen (of plastic) koepels. Met een uitzicht waar iedereen jaloers op wordt.

De enige echte bubbel-glasiglo in IJsland

De Bubbel-glasiglo op IJsland bestaan al een tijdje. Immers, deze eenvoudige opblaastenten vind je al in Frankrijk bijvoorbeeld. En ook in Fins Lapland vind je de beroemde glasiglo’s met Noorderlicht in Kakslautanen.

Maar nu heeft dus ook IJsland zijn wonderlijke glasiglo’s. Er zijn maar liefst vijf soorten Buubbles, zoals ze officieel worden genoemd, om te kiezen. Ze zijn lekker warm van binnen en hebben comfortabele bedden, waardoor je een heerlijke nacht zult hebben.

Overnachten glasiglo IJsland

Buubble: The Five Million Star Hotel

Daarom worden de ‘buubbles’ ook wel ‘The Five Million Star Hotel’ (het 5 miljoenen sterren hotel) genoemd. En terecht. Bovendien hebben ze allemaal mooie namen als Una, Asta, Thorunn, Valdis en Maria. Ze zijn allemaal net even anders, maar hebben een ding gemeen. Een open uitzicht op de lucht.

figure id=’attachment_21736’>Overnachten bubble IJsland

Dit ongekend uitzicht geeft op zich al een bijzonder gevoel, maar in IJsland kun je daar maar zo ook het Noorderlicht zien. Vanuit je bed…

Noorderlicht overnachting IJsland

De prijs is relatief goedkoop. Een nacht voor twee in de zomer kost je ruim 200 euro, al zijn ze duurder in de winter. In IJsland zijn overnachtingen over het algemeen erg duur, dus dit valt nog wel mee. Wees er wel op tijd bij, deze accommodaties zijn populair.

Meer informatie: www.buubble.com

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.

Lees ook Mijn Reisverhaal over IJsland:

Rondreis IJsland: De mooiste route

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.

Reisverhaal
Rondreis ijsland

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.