Waarom moet ik dit doen?

De wateren rondom Bali staan bekend als goede snorkel- en duiklocaties. Waarbij je talloze bijzondere dieren kunt tegen komen. Zoals roggen, zeeschildpadden en haaien...

Snorkelen en duiken op Bali is zeer de moeite waard. Het heldere water geeft je goed zicht op kleurrijk koraal. Waardoor je ook een grote diversiteit aan vissen kunst zien. Zowel snorkelaars als duikers kunnen hier goed terecht.

De Nederlandse Els van der Eijnden heeft onderstaande video gemaakt. Het geeft je een goed beeld wat je kunt verwachten; machtige mantaroggen, adelaarsroggen, zeeschildpadden en veel vissen. Let vooral op het dier aan het einde van de video; een zwemmende zeelelie…

Beste video duiken Bali

Beste duik- en snorkelplekken op Bali

Menjangan Island (en dan met name het Marine National park)
Tulamben (in het noordoosten)
Amed (in het noordoosten)
Candi Dasa (in het oosten)
Padang Bai (in het oosten)
Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan (oosten)

Ook kun je duiken naar het beroemde wrak USS Liberty. Dit Amerikaanse marineschip werd in 1942 door de Japanners getorpedeerd, maar is tegenwoordig een bonte verzameling van koraal, vissen en andere zeedieren.

Het wrak ligt zo’n 50 meter van het strand en is vooral bij zonnig weer goed te zien. Je kunt zelfs de vele ornamenten nog herkennen.

Snorkelen op Bali
Klik op de kaart om in te zoomen

 

Meer informatie: www.atlantis-bali-diving.com

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Bali, kun je dit zelf organiseren of een complete (rond)reis boeken. Hieronder mijn tips om je reis te regelen.

DuikenSnorkelen