Waarom moet ik hier heen?

Het kleurrijke dorpje Kampung Pelangi in Indonesië is een heuse hit op Instagram. Door een gesubsidieerde make-over is de sloppenwijk omgetoverd tot de meest kleurrijke wijk van Indonesië.

De wijk Kalisari in de stad Kampung Pelangi in Indonesië was een plek waar zelden een toerist kwam. Maar inmiddels is de krottenwijk op het eiland Java een hit op Instagram.

Door een gesubsidieerde make-over is de sloppenwijk omgetoverd tot de meest kleurrijke wijk van Indonesië. Passend aangezien Kampung Pelangi letterlijk Rainbow Village betekent.

Dit initiatief kwam van de Indonesische overheid met het doel de sloppenwijk aantrekkelijker te maken voor toeristen zodat er meer inkomsten gegenereerd konden worden. En met succes.

Kijk maar:

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Indonesië, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Hoe kom ik hier?

Kampung Pelangi ligt zo’n 130 kilometer ten noorden van Yogyakarta op het eiland Java. Yogyakarta is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Borobudur en Prambanan.