Waarom moet ik hier heen?

Meer dan 360 bergweiden, berghutten en herdershutten, met een oppervlak van 8.000 voetbalvelden. Dat is Alpe di Siusi, het grootste bergweidegebied van Europa. Een heerlijk gebied om te ontdekken.

Een reusachtige speeltuin voor jong en oud, in de buurt van Bolzano op een hoogte van 1.680 tot 2.350 meter. Deze alpenweide is immens groot en ligt op grote hoogte.

Alpe di Siusi wordt ook wel Seiseralm genoemd doordat hier zowel Duits als Italiaans wordt gesproken. Daarom heeft alles twee namen. En kun je hier dus ook met Duits uit de voeten.

Welke sport je wilt doen; hier kan het. Wandelaars, fietsers, hardlopers en bergbeklimmers kunnen op de bergweide los op een oppervlakte van maar liefst 57 km². Met op de achtergrond de bergen van de Dolomieten.

Er zijn diverse karakteristieke dorpjes, ideaal voor een tussenstop. Zoals Castelrotto/Kastelruth, Siusi/Seis en Fiè/Völs, waar het meteen opvalt dat er nog veel boeren wonen. Op reis moet je soms moeilijke keuzes maken. Neem je een picknicklunch mee of pak je een lunch in een restaurant met alleen maar lokale gerechten?

De bergweide vormt tezamen met de 2.563 meter hoge berg Sciliar/Schlern het het natuurpark Sciliar-Catinaccio/Schlern-Rosengarten. Het is zoals vaker hier, het decor maakt het plaatje af.