De Tsukiji Fish Market is wereldberoemd. Volgens de verhalen bestond deze markt al in de 16e eeuw, echt bewijs is er nooit voor gevonden. Op deze immense markt wordt dagelijks meer dan 2.500 ton vis verhandeld.

De verkoop begint ergens rond vier uur in de ochtend, Een uur later is het er erg bedrijvig. De tonijnveiling is dagelijks het hoogtepunt, deze begint rond 05.30 uur. En het is heel bijzonder om te zien hoe de handelaren hun best doen zoveel mogelijk tonijn te kopen voor een lage prijs.

‘Tsukiji Fish Market’ wordt beschouwd als de grootste vismarkt ter wereld. Hier kun je elke dag (behalve zondag) zien wat er aan diversiteit uit zee wordt gevist, maar ook bijvoorbeeld een visveiling werkt.

De gebouwen zien er uit als hangars. Wees er vroeg bij, want de veiling begint rond 4 uur in de ochtend. Spectaculair is de tonijnveiling, die om 05.30 uur los brandt. Rondom de markt zijn talloze restaurants waar je de vis kunt proeven. Op de Japanse manier, dus sushi-stijl.

Je kunt eenvoudig zien of een restaurant open is. Als er een klein gordijn hangt met het woord ‘noren’ er op, dan is het open. Is het gordijn weg, dan is de keuken al gesloten. De vismarkt is de hele week geopend, behalve zondag.

Meer informatie: www.tsukiji-market.or.jp/tukiji_e.htm