Waarom moet ik hier heen?

Een nachtsafari is eigenlijk niet te vergelijken met een dagsafari. Je ziet niet alleen veel minder, maar het lijkt ook een totale andere wereld. En dat is magisch.

Een nachtsafari is een unieke ervaring. Net als overdag ga je er met een jeep op uit. Met een spotter die met een zoeklicht de omgeving af zoekt. Hij zoekt naar de reflectie van ogen en naar beweging…

In de nacht zijn veel andere dieren actief. Al kan je ook hyena’s, antilopen en tal van andere ‘bekende’ dieren zien. Als je het vraagt mag je zelf ook proberen de dieren te spotten met de speciale lamp. Wat nog lang niet mee valt.

En dan krijg je vanzelf bewondering voor de spotter, die ook ’s avonds zijn vak verstaat. In de Masai Mara zelf mag het niet, maar in de aangrenzende privéparken wel. Wie wil zien hoe het Keniase nachtleven er uit ziet, kan hier dus een nacht verblijven.

In Tanzania mogen nachtsafari’s wel in het nationale park, waaronder de Serengeti National Park.

Corno’s reistips:

Een reis door Kenia kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Safari