Waarom moet ik hier heen?

Het Nakurumeer is beroemd vanwege de duizenden flamingo's die hier eten komen zoeken. Waardoor het meer in een roze zee verandert. De vogels trekken roofdieren aan, al kun je hier ook neushoorns tegen komen bijvoorbeeld.

Nederlandse naam: Nakurumeer

Het Nakurumeer (dat officieel Lake Nakuru heet) is een van de beroemde meren van de Grote Slenk, zoals dit deel van Afrika wordt genoemd. Het is een belangrijke plek voor veel dieren. Dommigen komen hier alleen wat drinken, anderen leven hier.

Een bezoek aan het meer is vooral de moeite waard vanwege de duizenden flamingo’s die hier eten komen zoeken. In hun kielzog komen roofdieren geregeld kijken of ze een vers maaltje kunnen vinden. Waardoor je hier goed kan zien hoe het ecosysteem werkt.

Beste video Nakurumeer

Ook zijn er met wat geluk neushoorns te zien. Bavianen zie je hier vaak, net als waterbokken, zebra’s en giraffen. En hyena’s in de vroege ochtend. Maar het is vooral de magie van de kleurrijke flamingo’s.

Corno’s reistips:

Een reis door Kenia kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Safari