Waarom moet ik hier heen?

Macedonië is nog relatief rustig en door het rijke verleden nog een parel om zelf te ontdekken. De prijzen zijn laag, de lokale bevolking is erg vriendelijk en reizen hier is eenvoudig.

Engelse naam: Macedonia

Macedonië wordt vaak genoemd als een van de nieuwe parels van Europa. Het land bestaat officieel pas sinds 1991, daarvoor was het onderdeel van het voormalig Joegoslavië. Skopje is de hoofdstad, een stad met een geschiedenis van meer dan 2.500 jaar.

In Macedonië zijn maar liefst 1000 kerken en kloosters gebouwd. Maar het meest bijzondere is dat 365 hiervan te vinden zijn in de stad Ohrid. De reden: In Ohrid is voor elke dag van het jaar een kerk gebouwd. Waardoor deze stad alleen al een bezoek waard is.

Het land is ideaal om te wandelen. In het zuidwesten van Macedonië liggen twee grote meren; het Prespameer en het meer van Ohrid. Onderzoek heeft aangetoond dat deze ondergronds met elkaar zijn verbonden. Het hoogste punt van Macedonië is de Golem Korab met 2.754 meter. Al zijn hier meerdere bergen te vinden die ideaal zijn om te hiken. De Europese wolf en bruine beer leven in Macedonië, maar worden zelden gespot.

Beste video Macedonië

Door het rijke verleden kan ook de cultuurliefhebber zijn hart ophalen. Bijzondere bezienswaardigheden buiten de hoofdstad Skopje zijn onder meer: het beroemde St. Andreas-klooster dat aan de rand van het Matkameer ligt.

Een must is ook de stad Ohrid; de talloze Byzantijnse monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Langs het Meer van Ohrid liggen ook diverse kloosters, zoals Sint Naum en Kalista. Mooi is ook het Treskavec-klooster bij Prilep.