Waarom moet ik dit doen?

Een ongekende ontmoeting met nieuwsgierige walvissen. Dat is waar Baja California bekend om staat. De wateren zijn extreem rijk aan walvissen, met name aan de grijze walvis (grey whale). Via een boot ga je het water op.

De Sea of Cortez (de andere naam voor Baja California) is de plek waar moederwalvissen hun kinderen ter wereld brengen. De beste tijd is van januari tot en met maart.

Zie hier de bijzondere beelden uit waarschijnlijk de beste plek om dit mee te maken. Een grijze walvismoeder en haar jong komen nieuwsgierig naar een boot met toeristen. De kolossale dieren genieten zelfs van het aanraken. Een drone laat zien hoe relaxed de dieren zijn.

De bekende (en dus ook meer toeristische) plekken zijn Laguna Guerrero Negro en Laguna Ojo de Liebre. Het minder bekende Laguna San Ignacio is meer afgelegen. Hier zijn de dieren opvallend vriendelijk naar toeristen.

Meer informatie: discoverbajacalifornia.com

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.

Walvissen