Waarom moet ik dit doen?

Een ongekende ontmoeting met nieuwsgierige walvissen. Dat is waar Baja California in Mexico om bekend staat. De wateren zijn extreem rijk aan walvissen, met name aan de grijze walvis (grey whale). Via een boot ga je het water op.

Baja California in Mexico is de plek waar moederwalvissen hun kinderen ter wereld brengen. De beste tijd is van januari tot en met maart, maar eigenlijk heb je hier elk moment een goede kans om deze machtige dieren te ontmoeten. Baja California wordt beschouwd als de beste plek om walvissen van dichtbij mee te maken.

Wat kan ik zien in Baja California?

Het gebeurt geregeld dat een groep grijze walvissen komt kijken bij een bootje met toeristen. De dieren laten zich graag aanraken en volgen zelfs een tijdje de boot.

Ook laten zich in Baja California opvallend vaak grijze walvismoeder en haar jong zien. Die erg relaxt zijn en vaak nieuwsgierig naar een boot met toeristen komen. De kolossale dieren genieten zelfs van het aanraken. Het is een bijzondere belevenis.

Walvis excursie doen in Baja California.
Walvis excursie doen in Baja California.

Waar kan ik de walvis excursie boeken in Baja California?

De bekende (en dus ook meer toeristische) plekken zijn Laguna Guerrero Negro en Laguna Ojo de Liebre. Het minder bekende Laguna San Ignacio is meer afgelegen. Hier zijn de dieren opvallend vriendelijk naar toeristen. De plek wordt ook wel Sea of Cortez genoemd.

Meer informatie: discoverbajacalifornia.com

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.