Waarom moet ik dit doen?

Een ongekende ontmoeting met nieuwsgierige walvissen. Dat is waar Baja California in Mexico om bekend staat. De wateren zijn extreem rijk aan walvissen, met name aan de grijze walvis (grey whale). Via een boot ga je het water op.

De Sea of Cortez (de andere naam voor Baja California) in Mexico is de plek waar moederwalvissen hun kinderen ter wereld brengen. De beste tijd is van januari tot en met maart, maar eigenlijk heb je hier elk moment een goede kans om deze machtige dieren te ontmoeten. Baja California wordt beschouwd als de beste plek om walvissen van dichtbij mee te maken.

Hieronder vind je twee recente video’s van wat je zou kunnen meemaken. Allereerst een groep grijze walvissen die keer op keer komen kijken bij een bootje met toeristen. De dieren laten zich graag aanraken en volgen zelfs een tijdje de boot. De beelden zijn ongekend.

De video hieronder laat een grijze walvismoeder en haar jong zien die nieuwsgierig naar een boot met toeristen komen. De kolossale dieren genieten zelfs van het aanraken. Een drone laat zien hoe relaxed de dieren zijn.

De bekende (en dus ook meer toeristische) plekken zijn Laguna Guerrero Negro en Laguna Ojo de Liebre. Het minder bekende Laguna San Ignacio is meer afgelegen. Hier zijn de dieren opvallend vriendelijk naar toeristen.

Meer informatie: discoverbajacalifornia.com

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.