Waarom moet ik hier heen?

Taco's, fajita's, enchilladas, mezcal en tequila. Of een biertje als Sol, Corona of Desperados. Het is slechts een zeer beperkte opsomming van de rijke Mexicaanse keuken. die op straat voor je wordt klaar gemaakt. Of proef de gerechten in een restaurant.

Als je op straat loopt, ruik je het al. Street Food is in Mexico erg populair. En niet alleen bij de lokale bevolking. Het Street Food wordt in Mexico ‘antojitos’ genoemd. Het wordt voor je neus klaar gemaakt en vaak ook nog met je eigen wensen: exta pittig of juist niet, enz. Alles vers en lekker.

En, toch echt wel wat anders dan in Nederland. Want de taco’s die wij kennen zijn in Mexico eigenlijk tortilla’s. Terwijl ‘tostada’s’ eigenlijk ‘onze’ taco’s zijn. Ook nacho’s kennen ze eigenlijk niet, Mexicanen gebruiken ‘totopos’. Dit zijn tortilla’s die in kleine stukjes zijn gesneden.

Durf ook eens Huevos Rancheros als ontbijt. En probeer ook Sopes (een soort pannenkoekje) en Flauta’s (een soort taco’s). Gelukkig zijn de quesadilla’s, fajita’s en burrito’s wel ongeveer hetzelfde als bij ons. De gerechten verschillen per regio, wie een rondreis maakt kan talloze lokale gerechten proberen.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.