Waarom moet ik hier heen?

De ondergrondse cenote Samula is één van de duizenden cenotes in Yucatán in Mexico. Hij is vooral beroemd door de acht meter lange boomwortels die naar beneden groeien in het zonlicht. En je kunt er zwemmen...

Cenotes zijn karakteristiek voor Mexico, en dan met name het schiereiland Yucatán. Een cenote is een grot met water op de bodem. En meestal met opening om het daglicht binnen te laten. En juist met name door het invallende zonlicht zijn ze zeer geliefd bij fotografen. Al verandert het licht hier met de minuut.

Dit is een van de cenotes waar je heerlijk kunt zwemmen. Het is een unieke manier om dit natuurwonder te ervaren. Het kan wel druk worden, dus probeer vroeg in de ochtend te komen.

Er zijn in Yucatán ruim 3.000 cenotes waarvan er zo’n 1.400 in kaart zijn gebracht. Volgens de Maya’s waren deze grotten een manier om te communiceren met de goden van de onderwereld.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.