Waarom moet ik hier heen?

De Sossusvlei is een ongekend schilderij van Moeder Natuur. Het is een wit uitgeslagen zoutpan met eromheen enorme knalrode duinen en meestal een blauwe lucht. Een mooie foto maken is hier eenvoudig. Genieten ook...

Een bezoek aan de Sossusvlei (en de nabijgelegen Deadvlei) kan gemakkelijk in één dag. Je mag het park in bij zonsopgang. De meeste mensen gaan vroeg naar de Deadvlei om daar met name foto’s te maken. Maar ook de zonsopgang op de beroemde Sossusvlei is een waar natuurspektakel. Het licht op de duinen in fenomenaal. De duinen rond de Sossusvlei zijn ideaal voor een picknick of om simpelweg te genieten van het landschap.

Een struisvogel voor een duin in de Namib.
Een struisvogel voor een duin in de Namib. Corno van den Berg

Hou er rekening mee dat je op de weg naar Sossusvlei al veel hoge duinen in de meest sterke kleuren tegen komt. En veel dieren zoals struisvogels en diverse antilopensoorten. Dus ook de reis er naar toe, en weer terug natuurlijk, is meer dan de moeite waard. Let er wel op, dat je bij zonsondergang weer buiten moet staan, anders krijg je een boete.

Tip: Zie de Sossusvlei in bloei

In het voorjaar kun je geluk hebben. Na de stevige regenbuien in de Namib komen er bloemen op: lilies. En dus ook bij de bijna onaardse Sossusvlei, wat voor ongekende contrasten zorgt. De bodem is bezaaid met witte bloemen met daarboven de dode bomen in een uitzonderlijk decor van rood zand en (meestal) een blauwe lucht. Deze bloemenexplosie duurt ongeveer een week en is, jammer genoeg, niet te plannen. In maart heb je de grootste kans dit natuurwonder mee te maken.

Corno’s reistips:

Een reis door Namibië kan eenvoudig worden gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika of Botswana. Maar Namibië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van meerdere weken.