Waarom moet ik hier heen?

In Namib-Naukluft Nationaal Park mag je niet met een quad rijden, maar het park beslaat slechts een deel van de Namib-woestijn. En je mag rijden met je quad op de 'levende duinen', waarbij je sporen snel weer snel door de wind zijn verdwenen. Een unieke excursie.

Het is een adrenalinestoot van jewelste. Immense duinen doemen voor je op en je quad lijkt ineens erg klein. In het nationale park mogen quads niet naar binnen. De reden is simpel. In de Namib heb je duinen die al honderden jaren hetzelfde zijn. En daar blijven sporen dus ook zo lang zichtbaar.

Maar een groot deel van de Namib bestaan uit stuifduinen. Je spoor is bijna direct alweer verdwenen en onderzoek heeft aangetoond dat het geen gevolgen heeft voor de ‘levende’ duinen. je gaat op pad met een gids die je uitlegt hoe jee duin op rijdt. En, angstiger, een duin weer af…

De meeste excursies vertrekken vanuit het stadje Swakopsmund aan de kust. De duinen liggen er net buiten…

Meer informatie: namibiadesertexplorers.com

Corno’s reistips:

Een reis door Namibië kan eenvoudig worden gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika of Botswana. Maar Namibië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van meerdere weken.