Waarom moet ik hier heen?

De Namib-woestijn is de oudste woestijn ter wereld. Met opvallend veel wilde dieren. Om te zien hoe groot deze zandbak is kun je het beste in een luchtballon stappen. En zo het landschap verkennen. Met champagne-ontbijt als toetje.

Een ballonvaart in de vroege ochtend door het machtige landschap van Namibië. Zie je het voor je? Vroeg in de ochtend kun je het luchtruim kiezen in een heteluchtballon. Je suist over het landschap van de Namib-woestijn en ziet het landschap en de dieren wakker worden.

Vanuit je ballon heb je zicht over de rode duinen en kun je zelfs Sossusvlei en Deadvlei zien.

Hoe ziet deze excursie er uit?

De excursie is vroeg in de ochtend. Je wordt naar een locatie gereden, waar de lucht in de ballon wordt verhit. Als de ballon omhoog komt, moet je instappen. En als hij helemaal gevuld is, wordt hij los gemaakt en ga je omhoog. Dit gaat relatief snel.

Neem je camera (en mobiele telefoon) mee, en zorg dat je die bij de start al bij de hand hebt. De heteluchtballon is een unieke manier om het gebied te zien. Want je zou maar zo wilde dieren kunnen spotten, zoals de oryx en springbokken.

Het opstijgen van de luchtballon in Namibië.
Het opstijgen van de luchtballon in Namibië.

En, je sluit deze excursie af met een heus champagne-ontbijt. Waarbij je kunt vertellen wat je er van vond. Een tocht met de luchtballon hier is niet goedkoop, maar elke stuiver waard.

Corno’s reistips:

Een reis door Namibië kan eenvoudig worden gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika of Botswana. Maar Namibië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van meerdere weken.

Luchtballon